Traditioner

Her kan du læse om børnehavens traditioner i forbindelse med jul, fastelavn, fødselsdage, og andre faste emner og aktiviteter.

Vi holder traditionel fastelavnsfest i februar måned. Her gør vi særligt ud af at klæde os ud, synge fastelavns sange, leger fastelavnslege og spiser godter fra tønden.

Til påske klipper vi påskepynt, sår karse, leger sanglege og holder fælles påskefrokost for børn og personale.                            

Hele december fejrer vi jul, med de dertil hørende aktiviteter: at klippe, klistre, pynte op og udforme gaver. 
Juletræet hentes af en gruppe børn i skoven, og der er også fælles julefrokost for børn og personale. Sidste år fik børnene besøg af en julemand, der delte godter ud. 

I andre perioder er aktiviteterne relateret til et bestemt emne som f.eks. ”Spire”, ”Sommerfugle”, ”Æbler” eller ”Hænder og fødder”. Aktiviteterne er også her tilrettelagt med udgangspunkt i og målrettet børnenes forskellige udviklingstrin, nysgerrighed eller interesse. 

Fødselsdag er en ganske særlig dag for det enkelte barn. Også i børnehaven vi vil gerne fejre barnet i børnehaven med sang, flag og fest på stuen.  

Vi er meget opmærksomme på at skabe en tryg og positiv atmosfære for det enkelte barn som udgangspunkt for barnets mulighed for udvikling. 

Barnet har sin base og daglige rutine på den stue barnet går på. Der planlægges også faste skemalagte aktiviteter på tværs af stuerne. Aktiviteterne målrettes børnenes forskellige behov og udviklingsniveau. 

Senest opdateret 16-05-2024